RJ45 pluggNettverkskabling er en naturlig del av kamera- og datainstallasjoner. Vanlig datakabling av kobber kan også overføre strøm til drift av utstyr. I forbindelse med kamerainstallasjoner leverer vi komplett nettverk med switcher og annet nødvendig utstyr. Vi kan også levere komplette datanettverk til annet bruk som kontor og industri. Det finnes forskjellige sambandsklasser, enkelt forklart hastighetsklasser på kablingen som ofte er merket med Cat5E, Cat6A og lignende. Slike kabler inneholder 8 ledere av kobber som er tvinnet parvis. Mellom bygninger eller ved lange avstander benyttes fiberkabel, alternativt trådløs overføring. 

 

 

Switch Cisco sg300-10mppSwitcher og annet nettverksutstyr

Sammen med installasjon av datakabling kan vi levere switcher og eventuelt annet nettverksutstyr slik at anlegget blir klart til bruk. En switch er er et knutepunkt og sender trafikken videre til den enheten som er satt opp som mottaker. Switcher kan være enkle enheter eller inneholde mye avanserte funksjoner. Til litt større anlegg foretrekker vi å bruke switcher fra Cisco som er en av de store leverandørene av denne type utstyr. Annet nettverksutstyr kan være mediekonvertere, trødløse aksesspunkt m.m.

 

PoE

PoE står for "Power Over Ethernet". Det betyr at litt strøm sendes over datanettverket til drift av utstyr. Ved bruk av denne funksjonen er det ofte en switch som er strømforsyningen og fordeler dette ut til utstyr som skal ha strøm.  Ofte brukes enkle begrep som PoE og PoE+ for angi blant annet mengde strøm som kan leveres eller som kreves av utstyret. For PoE finnes flere standarder og strømklasser. En av fordelene med strøm gjennom datanettverket er at det ikke er behov for ekstra strømkabel til utstyret. Eksempler på utstyr som ofte bruker PoE er trådløse aksesspunkt og kameraovervåkningsutstyr. Et moderne IP-kamera får strøm direkte fra nettverkskabelen som gjør installeringen enkel, ryddig og pen. Spesielt interesserte kan lese mer om PoE på Wikipedia.

 

Fiberkabling

Fiberkabel er også en kabeltype som inngår i kategorien datanettverk. Denne kabeltypen brukes ofte mellom bygninger og internt i store bygg til hovedforbindelsene.

Les mer om fiberkabling på egen side.

 

EKOM

Wetteland elektro AS har Ekomnett-autorisasjon og har tillatelse til å utføre alle typer Ekom installasjoner. Ekom er en samlebetegnelse på elektronisk kommunikasjon og omfatter alle installasjoner der det foregår en form for kommunikasjon. Eksempler på dette er dataoverføringer, lyd- og bildeoverføringer m.m. Alle som skal utføre denne type installasjoner må ha autorisasjon fra NKOM – Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Les mer om EKOM

  


 

Logo: Ekomnettautorisasjon innvilget av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet